gurmaniška daržovė, išaugina gausų derlių sultingų švelnaus skonio ūglių. Jaunuose ūgliuose yra lengvai įsisavinamų baltymų, angliavandenių, geležies, kalio, cinko, senėjimą lėtinančių antioksidantų. Šparagams gamta suteikė ir gydomųjų galių. Saponinai ir asparginas reguliuoja kraujospūdį, širdies ir inkstų veiklą. Tai ne tik vertinga, bet ir mažai kaloringa daržovė (100 g /17 kcal). Maistui tinka jauni, dar nepažaliavę ūgliai. Labai skani trintų ūglių sriuba ir kiti patiekalai.
Vaistiniai smidrai (šparagai) Argenteuil (lot. Asparagus officinalis)
1.25 €
Gamintojas: W. Legutko (Lenkija)
Grupė: Desertinė
Kiekis pakelyje: 1 g
Aprašymas:
III-IV
kit. metais IV-VI
Šparagus galima dauginti dalijant kerus, bet geriausia išsiauginti daigus iš sėklų. Derlių bus galima imti tik nuo trečiųjų metų, vėliau kasmet. Skanūs ūgliai išaugs jei rudenį apkaupsite durpėmis. Reiklūs drėgmei, sausoje dirvoje išauginti ūgliai būna kieti ir neskanūs.
Rašyti atsiliepimą