Briuseliniai kopūstai Red (lot. Brassica oleracea convar. acephala var. gemmifera)

Grįžti į asortimentą

1.05 €
Gamintojas: W. Legutko (Lenkija)
Grupė: Kopūstinė
Kiekis pakelyje: 0,3 g
Aprašymas:

vidutinio vėlyvumo veislė, gūželės violetinės, jas galima virti, kepti, troškinti, konservuoti, šaldyti.  Briuselio kopūstai žymiai vertingesni, nei gūžiniai, nes sukaupia daugiau vitamino C, kalio, magnio, geležies, fosforo. Dietinis produktas sergančių širdies ir kaujagyslių ligomis mityboje. Virti yra malonaus brokolių skonio.


IV
V
X-XII

Auginant reikia palaikyti pastoviai drėgną dirvą, ypač kai formuojasi gūželės. Mėgsta derlingą, purų priemolį ar priesmėlį. Daržovė atspari šalnoms (iki -10 laipsn.), po jų netgi pagerėja skonis, todėl nereikia skubėti nuimti derliaus. Organinėmis trąšomis netręšti, nes augins vešlius lapus, o gūželės bus smulkios, jų brendimas užsitęs.  Kadangi reikalauja daug šviesos, nesodinkite tankiai. Priešingai negu gūžiniai, briuselio kopūstai neapkaupiami. Rugpjūčio pabaigoje nupjaukite augalo viršūnę, kad greičiau užaugtų susiformavę gūželės. Didžiausias gūželes nuo stiebo apačios nupjaukite kai šiek tiek pagels, greičiau augs likusios.

Rašyti atsiliepimą

Neteisingai įvestas saugos kodas
Patikrinkite duomenų teisingumą