Skujagalvė Namenko (lot. Pholiota namenko)

Grįžti į asortimentą

6.50 €
Gamintojas: W. Legutko (Lenkija)
Grupė: Grybai
Kiekis pakelyje: 20 kaišč.
Aprašymas:

Japonijoje vienas labiausiai vertinamų grybų (ilgaamžiai japonai žino ką valgyti).  Skujagalvė stiprina organizmą, suteikia energijos.Tinka į sriubas, vegetariškus patiekalus ir   t.t.. Grybienos kaištukai  paruošti lengvam įterpimui į kelmus, rąstus. Nesunkiai galite išsiauginti savo sode ir mėgautis grybais.

Šiuos grybus geriausiai auginti ant lapuočių medžių (ąžuolas, bukas) rąstų. Svarbu naudoti sveiką, šviežiai nupjautą rąstą. Pakanka 8-15 cm skersmens. Tolygiai išgręžiokite skyles, įkiškite į jas kaiščius ir tiesiai įkalkite mediniu plaktuku.

Rąstą reikia aprišti plastikiniu maišu ir palikti inkubaciniam laikotarpiui šiltoje vietoje, apie 25°C temperatūroje maždaug trims mėnesiams. Per tą laiką iš medienos pradės rodytis  grybų micelis. Šiame etape jį reikia „pasodinti“ darže,  drėgnoje vietoje.  Užkaskite vieną galą, maždaug trečdalį rąsto į žemę, kad jis siurbtų drėgmę. Reguliariai laistykite, kad rąstas neišdžiūtų. 

Grybai turėtų pradėti dygti po 2 – 6 mėnesių, o kartais ir vėliau, priklausomai nuo medžio rūšies ir storio (kuo storesnis rastas tuo vėliau). Paprastai grybų derlių galima imti 3-5 metus.

Dėmesio - pakuotėje kaiščiai gali sulipti vienas su kitu. Tai visiškai normalu. Taip pat gali atsirasti apnašos ar net  maži grybukai (užuomazgos), tai taip pat normalu.

Rašyti atsiliepimą

Neteisingai įvestas saugos kodas
Patikrinkite duomenų teisingumą