mitybos specialistai nurodo, kad net pagal kelias savybes avinžirniai - vieni vertingiausių ankštinių augalų. Dažnai valgant šiuos riešutų skonio žirnius sumažėja "blogojo" cholesterolio kiekis kraujyje. Vegetarams tai baltymų, vitaminų, ir mikroelementų šaltinis, ilgai palaikantis sotumo jausmą, puikus maistas vaikams, besilaukiančioms moterims. Daigintose sėklose daug lengvai virškinamų maisto medžiagų, folio rūgšties, fosforo, geležies, magnio, kalio, vitaminų - A,B,K.
Sėjamieji avinžirniai (Nuto žirniai) (mikrožalumynams) (lot. Cicer arietinum)
Naujiena
1.50 €
Grupė: Daiginimui
Kiekis pakelyje: 30 g
Aprašymas:
I-XII
I-XII




Rašyti atsiliepimą